You Verborgen Verleden Caroline Kepnes recensie boek

Verborgen Verleden – Caroline Kepnes Recensie

Een jaar geleden las ik het eerste boek ‘You’ van Caroline Kepnes nadat ik de serie had bekeken. Onlangs wou ik het eerste boek opnieuw lezen en ontdekte ik dat er een tweede boek bestaat: ‘Verborgen verleden’ (Hidden Bodies). Seizoen twee van de serie is er losjes op gebaseerd, naar mijn gevoel hadden ze de serie beter kunnen maken door het verhaallijn in het boek te volgen.

WAAROVER GAAT HET BOEK?

Joe Goldberg heeft een verborgen verleden. In de afgelopen 10 jaar heeft deze 30-jarige al een aantal lichamen begraven. Nu vertrekt hij naar Los Angeles, voor een tweede kans.

Achterflap Caroline Kepnes Verborgen Verleden

WAT WAREN MIJN VERWACHTINGEN VAN HET BOEK?

Opnieuw had ik het tweede seizoen van de Netflix serie ‘You’ al gezien, dus ik verwachtte een gelijkaardig verhaal.

WAT VIND IK VAN HET BOEK NU IK HET GELEZEN HEB?

Ik kon het boek niet wegleggen. Het is zo interessant (en degoutant) om de gedachten van een stalker/psycho te volgen. Je begrijpt heel goed waarom hij doet wat hij doet, maar daarom keur ik de gevolgen niet goed.

Het verhaallijn van het boek matcht niet volledig met de serie. Bepaalde personages zijn niet eerder oppervlakkig in het boek (Delilah, Henderson), deze hadden meer nut in de serie. Daarnaast vond ik het verhaallijn rond Amy Adam veel beter in het boek, spoiler: Candace doet niet mee in het boek. Er is ook een groot verschil rond wie Love precies is en hoe haar familie zich gedraagt in het boek en in de serie, maar dit vond ik niet zo storend.

Dit zal zeker en vast een van mijn favoriete boeken blijven. Het eerste boek die ik las dit jaar, is al direct een knaller!

You Verborgen Verleden Caroline Kepnes Recensie

MIJN FAVORIETE QUOTE UIT HET BOEK:

“And really, when you grow up, and get over yourself, when you fuck narcissism and leave the hashtags at the door, you see what really matters in life.”


ZOU IK HET BOEK AANRADEN?

Ik zou dit boek zeker aanraden. Als je de serie hebt gekeken en wat graag meer wilt lezen, is dit zeker een goed boek om mee te beginnen. Je kan je namelijk makkelijk in het verhaal plaatsen aangezien je er beelden aan kunt koppelen.

Je kan het boek hier via bol.com bestellen.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s