Professionele instagram bio tips

Til je Instagram Bio naar het volgend niveau

Instagram is een online visitekaartje, een goede bio schrijven is dan ook uiterst belangrijk. Dit zijn mijn tips voor een goede Instagram bio!

Checklist voor een goede Instagram bio

  • Deel je naam en wat je doet
  • Gebruik passende emoji’s
  • Deel je locatie
  • Gebruik geen speciale lettertypes
  • Call to action
  • Link wijs

Deel je naam + wat je doet

Je username en je naam zijn de enige velden die je zult terugvinden in het zoekmenu van Instagram. Dus het is belangrijk dat de naam die je in je bio gebruikt duidelijk maakt wie je bent en wat je doet.

Ben je actief in een specifieke niche? Biedt je iets aan? Heb je een specialiteit? Je kan deze details toevoegen aan je naam zodat mensen je sneller zullen ontdekken.

Gebruik passende emoji’s

Je hebt niet veel ruimte om een hele biografie te schrijven. Houdt het dus kort en maak een lijstje! Gebruik bijpassende emoji’s in de plaats van bullets om te beschrijven wat je precies doet. Lijstjes zijn overzichtelijk waardoor het sneller en prettiger leest. Zo weten toekomstige volgers direct waarover jouw feed gaat!

Deel je locatie

Kies een locatie-pin en schrijf waar je precies woont. Je hoeft niet je hele adres op te geven, dat raad ik zelf ten strengste af, maar de stad waar je woont en het land is al voldoende.

Door dit toe te voegen aan je profiel, spreek je een doelgroep aan uit het land waar je woont. Daarnaast vinden bedrijven het ook handig om dit direct te zien.

Indien je een winkel bent, deel dan ook je adres en openingsuren.

Gebruik geen speciale lettertypes

Je ziet het soms en het is erg cringe-worthy. Speciale lettertypes zien er namelijk niet op alle smartphones hetzelfde uit. Het kan soms voor rare resultaten zorgen. Blijf er dus van weg of kies iets wat goed leesbaar is.

Call to action

Dit is een marketingterm die je vaak hoort, maar het is een zéér belangrijke! Je wilt namelijk mensen oproepen om iets te doen, dit kan ‘lees mijn laatste artikel’, ‘bekijk mijn laatste vlog’ of ‘stuur me een anonieme vraag’ zijn met een linkje er onder.

Link wijs

Je kan op Instagram maar één link plaatsen in je bio, dus link wijs! Indien je meerdere dingen wilt delen zoals je laatste e-book, een artikel die je verkoopt en een Q&A pagina, kan je een tool zoals link.tree gebruiken.

Via Link.tree kan je meerdere linkjes aanbieden. Wanneer de link geopend wordt, zien je volgers een apart menu waarna ze kunnen klikken op wat ze nodig hebben.

Dit zijn alle tips waar je zeker rekening mee moet houden voor een duidelijke Instagram bio.

Welke tips heb jij voor een goede Instagram bio?

-Cassandra

Photo by energepic.com from Pexels

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s