12 boeken in een jaar lezen reading challenge

2019 Reading Challenge – twaalf boeken in één jaar

In het begin van 2019 had ik geen voornemen om boeken te lezen. Pas in februari kreeg ik het idee om eraan te beginnen. Doordat ik al een maand verloren had en daarnaast niet zo veel las, koos ik er voor om 6 boeken te lezen in één jaar tijd. Een goed begin toch?

Ik had door dat ik mijn doel snel ging bereiken, dus veranderde ik de challenge naar 9 boeken in één jaar. Uiteindelijk is mijn einddoel veranderd naar 12 boeken in één jaar tijd. Ik kan met trots zeggen dat ik het heb gehaald!

Caroline Kepnes You boek recensie

Het eerste boek dat ik las was ‘The Subtle Art of Not Giving A F*ck’ van Mark Manson. Het anti-zelfhulp-zelfhulpboek die iedereen moet gelezen hebben. Het perfecte boek om deze challenge mee te beginnen, want je leest het boek makkelijk in één ruk uit.

Daarna ging ik wat buiten mijn comfortzone en koos ik voor een fictie-boek, namelijk ‘You’ van Caroline Kepnes. Ik had natuurlijk de Netflix-serie uitgekeken voordat ik het las, dus was ik zeer snel en makkelijk mee met het verhaal.

de ontsterfelijken chloe benjamin recensie

Ik had de fictie-smaak te pakken en koos een boek waarvan ik de cover heel mooi vond. ‘De Onsterfelijken’ van Chloe Benjamin. In het begin was het wat moeilijk inkomen want ik had niets om het mee te vergelijken. Eenmaal men fantasie op vrije loop ging was ik mee met het verhaal en heb ik er van genoten!

Na alle reclames van Audible te horen te krijgen, ben ik een proefabonnement gestart. Ik koos het boek ‘After, hier begint alles’ van Anna Todd uit doordat deze op dat moment heel veel aandacht kreeg in de media. Niet het beste boek om naartoe te luisteren maar wel een ervaring rijker. Dit is boek krijgt de eer om het slechtste boek van de twaalf te zijn.

Het jaar was al halfweg en het tweede seizoen van Big Little Lies kwam bijna uit. In afwachting daarvan koos ik ervoor om het boek ‘Kleine Grote Leugens’ van Liane Moriarty te lezen. Het boek las ik zeer snel uit en heeft me ook nieuwsgierig gemaakt naar andere boeken van de auteur.

The Perfectionists Sara Shepard Review

Toen ik nog in de Standaard Boekhandel werkte, kregen we regelmatig enkele leesexemplaren voor onze bedrijfsbibliotheek. Op een dag kregen we ‘The Perfectionists’ van Sara Shepard binnen. Een boek die ik meteen wou lezen. Ik heb de serie Pretty Little Liars volledig gezien, dus was ik wel benieuwd naar de Spin-Off. Het was de eerste keer dat ik een moordmysterie/spannend boek las en het beviel me meteen. De gelijknamige serie zal ik niet kijken omdat het me opviel – bij het bekijken van de trailer – dat die erg van het boek afwijkt.

Tijd voor nog een non-fictie boek! Het verbaast me dat ik dit jaar veel fictie heb gelezen, ik ben er ook wel trots op. Het volgende boek heb ik puur gekozen voor de heerlijke titel: ‘Sorry dat ik te laat ben, maar ik wou niet komen’ van Jessica Pan. Een herkenbaar boek voor introverten. Interessant om haar avonturen als extravert te lezen.

sorry dat ik te laat ben boek jessica pan

We kregen opnieuw een leesexemplaar binnen, dit keer ‘Black-out’ van Dalilla Hermans. In het begin vond ik het moeilijk te volgen omdat er verschillende personages aan bod kwamen, maar naar het einde toe werd alles duidelijker. Een tof boek om tussendoor eens te lezen.

Daarna koos ik om nog eens een audiobook te luisteren, aangezien dit ook in het proefabonnement van Kobo Plus zat. Ik koos ‘#Happylife 365’ van Kelly Weekers er uit. Dit boek werd regelmatig gevraagd in de winkel, dus ik was er best wel nieuwsgierig naar. Het boek was echter niet mijn ding, ik bleef luisteren om te zien als het gewoon aan het hoofdstuk lag, maar dat was het niet. Dat is ook de reden waarom ik er geen recensie over heb geschreven, ik vond het de moeite niet waard.

Als voorlaatste heb ik het boek ‘Waar is Bernadette?’ van Maria Semple gelezen. Een intrigerend verhaal omdat het opgebouwd is aan de hand van e-mails, briefjes en FBI-rapporten. Naar het einde toe werd het eerder voorspelbaar, maar het blijft een goed boek.

Als laatste koos ik terug een boek van Liane Moriarty: ‘Negen volmaakte vreemden’. Wat ben ik blij dat ik deze auteur heb leren kennen! Van begin tot eind zit je vast in het verhaal. Dit was voor mij het perfecte boek om het jaar mee af te sluiten.

Ook al zijn er heel veel Goodreads -gebruikers die meer dan 52 boeken per jaar lezen, ik ben trots dat ik nu kan zeggen dat ik in één jaar tijd twaalf boeken heb gelezen. Ga ik in 2020 een nieuw doel aangaan? Dat weet ik nu niet, ik zal zien waar ik op uit kom.

Welke boeken heb jij vorig jaar gelezen? Heb je doelen voor dit jaar?

-Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.