Tips voor een goede website blog

5 Tips voor een goede website

Een bezoeker beslist in enkele seconden als ze op de website willen blijven of niet. Je wilt dan ook niet dat ze na drie seconden wegklikken omdat je website niet geoptimaliseerd is voor je bezoekers. Wat is er belangrijk voor een goede website? Dat lees je in de volgende tips:

De URL

Een domeinnaam kost geld, maar als je professioneel wilt werken raad ik het je aan om .blogspot.be of .wordpress.com te vermijden. Je kan een domeinnaam al kopen voor nog geen €10.

Het design

Ga langs bij een webdesigner of kies een mooie template die bij je past. Kies voor een design met genoeg witruimte, maar die niet saai oogt. Gebruik niet te veel verschillende kleuren en lettertypes, gebruik dezelfde die steeds weer opnieuw terugkomen. Zorg ervoor dat je website mobile friendly is, want de meeste lezers lezen mobiel!

Informatie

Het is belangrijk dat lezers direct de informatie vinden die ze zoeken. Zo is het handig om een ‘over mij’ of ‘over het bedrijf’ pagina te hebben. Deel wie je bent, wat je doet, waar je over schrijft. Zorg voor een werkende zoekfunctie en vergeet zeker geen contactpagina aan te maken.

Wees persoonlijk

Persoonlijkheid = aantrekkelijk. Mensen weten graag wie er achter de website zit, dus durf je gezicht te tonen.

Het beeldmateriaal

Vandaag hoef je helemaal niet zelf alle foto’s te nemen op je website. Er zijn genoeg websites die gratis stockfoto’s aanbieden. Neem een kijkje op Pixabay of Pexels, je zult gegarandeerd iets vinden die bij je website past.

Kijk eens kritisch naar je site, wat zou er kunnen veranderen?

Waar let jij op als je een website bezoekt?

-Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s