Geld verdienen door je kleding online te verkopen

Tijd om wat extra geld te verdienen! Dit zijn de 6 beste plekken online om je kledij te verkopen + wat extra tips voor extra cash!

Wat als ik je zou vertellen dat ik €300 in je kledingkast zou vinden, of zelf €500?

Hoeveel schoenen, kleedjes en handtassen heb je in je kast liggen die je nooit meer draagt? Als je net zoals mij bent, meer dan genoeg! Het is tijd om ze een nieuwe thuis te vinden in ruil voor wat extra geld.

Kledij verkopen is een van mijn favoriete manieren om wat extra geld te verdienen om verschillende redenen:

 • Decluttering: minder kledij in de kleerkast, betekent ’s morgens minder stressen over wat je nu weer zal aantrekken.
 • Minder schuldig: je voelt je direct minder schuldig als je een bijna-niet-gedragen kledingstuk een tweede leven kan bieden, in de plaats van het gewoonweg weg te gooien of te laten hangen tot in de eeuwigheid.
 • Extra geld: voor wat je ook zit te sparen, extra geld verdienen zorgt ervoor dat je een stap dichter bent bij je doel. Sparen voor je komende citytrip was nog nooit zo makkelijk!

Hoe gaan we dit nu aanpakken?

 1. 6 Plekken om je kledij te verkopen
 2. 7 Tips om je kledij online te verkopen
Foto door MockupEditor.com op Pexels.com

Waar verkoop ik mijn kledij online?

Het hangt er van af wat je precies wilt verkopen. Sommige websites/apps zijn beter voor een bepaalde stijl kledij. Hier zijn de 6 meest populairste websites/apps om je kledij te verkopen.

United Wardrobe

Perfect voor het verkopen van alledaagse kledingstukken, vooral veel merken doen het goed.

Via United Wardrobe kleding verkopen is zéér simpel. Je hoeft alleen een account aan te maken en kledingstukken toe te voegen aan je kledingkast.

Wanneer er een koper iets van je koopt, storten ze dit geld eerst over naar United Wardrobe, die na het afronden van de verkoop, het geld doorstorten naar jouw rekening.

Op United Wardrobe kan je ook producten bundelen, om zo je klanten te voorzien aan extra korting. Door de opkomende app Vinted, is er een aanpassing gekomen waarbij dat de verzendingskosten gesplitst staan van de productprijs. Hiervoor waren alle prijzen incl. verzendingskosten, wat soms voor hoge prijzen zorgde.

Nu is dat gelukkig veranderd, zo haal je meer uit je verkoop!

Nadeel: Je kan geen volledige beschrijving geven van je product, enkel keywords.

Vinted

Perfect voor het verkopen van alledaagse kledingstukken, vooral merken doen het goed.

Vinted is de perfecte applicatie voor kopers én verkopers omdat het zo makkelijk in gebruik is. Je maakt een account aan, voegt kledingstukken toe aan je kledingkast en dan wacht je tot je gecontacteerd wordt.

De koper kiest hoe je het pakketje moet verzenden en betaald dus ook voor de verzendingskosten. Daarnaast kan je ook verschillende kledingstukken bundelen en kortingen voorzien voor je kopers.

In vergelijking met United Wardrobe kan je via Vinted wel een uitgebreide beschrijving schrijven voor je kledingstuk.

Nadeel: er zijn veel franstaligen die reageren op je zoekertjes. Als je de taal spreekt, prima. Maar wel wat moeilijk indien je er niet zo veel van verstaat.

Facebook Marktplaats

Perfect als je kledij wilt verkopen aan mensen in je omgeving.

Facebook Marktplaats is een goede plaats om je gebruikte kleding online te verkopen. Je hoeft alleen op het Marktplaats icoontje te drukken bovenaan je scherm en je ziet alle verschillende zoekertjes.

Facebook Marktplaats is gratis, dus alle winst houd je voor jezelf. De potentiële koper bereikt je via Facebook. Daarna maak je een afspraak om het pakketje te overhandigen, in ruil voor het extra geld die je verdiend. Eenmaal het allemaal in orde is, hoef je alleen het item als verkocht aan te geven, daarna wordt het niet meer getoond op Marktplaats.

Instagram

Perfect voor mensen met een grote Instagram-following, die zin hebben in het ondernemen.

Instagram is een perfecte plaats om je kledij te verkopen. Het is natuurlijk wel niet zo simpel als de andere websites die we hebben bekeken. Maar het is het perfecte social media platform als je genoeg creativiteit en doorzettingsvermogen hebt.

Via Instagram heb je geen kosten en heb je de volledige controle over je prijs en marketing strategie. Maar hoe start je nu met verkopen via Instagram?

Je maakt het best een nieuw Instagram account speciaal om je kleding (en evt. andere spullen) te verkopen. Maak mooie flatlay foto’s van de items die je wilt verkopen en gebruik relevante hashtags zoals #shopmycloset, #instacloset, #instasale en #clothesforsale, zodat mensen je profiel ontdekken. Maak ook zeker een Paypal account aan, dit is de gemakkelijkste manier om betalingen te ontvangen.

Perfect als je kledij wilt verkopen in je omgeving.

Foto door Alex Kremer op Pexels.com

2ehands.be

Misschien een wat ouderwetse manier, maar 2ehands.be is een perfecte plaats om je kledij online te verkopen. Het heeft een eerder ouderwetse look, maar heeft dagelijks heel veel gebruikers. Het is gratis om je producten online te zetten en te verkopen.

Een tip is om pakketjes met kleding aan te bieden, dit verkoopt sneller dan alle kledingstukken apart.

Etsy

Perfect als je handgemaakte of vintage kledij wilt verkopen.

Etsy is een van de grootste verkoopplatformen voor creatieve mensen die unieke producten maken. Kies een leuke naam voor je winkel en je kan je handgemaakte of vintage kledij verkopen.

Wat je ook verkoopt, het moet wel handgemaakt of vintage (ouder dan 20 jaar) zijn. Je betaald een bedrag voor het online zetten van je producten en een kleine commissie als je wat verkoopt. Daarnaast heb je ook de standaard kosten bij het afrekenen van een verkoop.

Via Etsy verkopen is eigenlijk net zoals een kleine zaak beheren. Je hebt wat meer werk dan via United Wardrobe of Vinted.

7 Tips om je kledij online te verkopen

Ben je ook al aan het nadenken over wat je kan verkopen? Voordat je alles online zet, zijn hier een aantal tips om het meeste uit je tweedehands kleerkast te halen.

Is het de moeite waard om te verkopen?

Je kan jammergenoeg niet je kledij verkopen aan de prijs dat je het aangekocht hebt. Kijk naar gelijkaardige kledingstukken of accessoires online om je prijs te bepalen.

Verkoop ook niets aan te lage prijzen, je stopt er meer werk in dan dat je er daadwerkelijk voor terug krijgt. Verkoop bv. niks onder de 10 euro.

Maak je kledij klaar voor verkoop

De stukken die je verkoopt, heb je waarschijnlijk al een tijdje niet aangedaan. Zorg ervoor dat alles vers gewassen en gestreken is, zodat ze in optimale staat zijn. Het toont mooier op foto’s en zorgt ervoor dat ze sneller verkocht geraken.

Maak alles instaproof

Aantrekkelijke foto’s winnen. Zorg voor een mooie, lege achtergrond. Je kan je kledij hangen over de deur of als flatlay op een bed leggen voor een Insta Proof look.

Gebruik natuurlijk licht. Om 22 uur ’s avonds een photoshoot plannen is niet zo’n goed idee.

Je kan altijd een Photoshop (of andere tools) gebruiken om een foto te verlichten en aan te passen. Maar zorg dat de kleuren zo dicht mogelijk liggen bij het origineel kledingstuk om geen ontevreden klanten te hebben.

Tip! Houten hangers tonen mooier dan plastic hangers.

Foto’s die verkopen

Als je zelf tweedehands kledij online zou kopen, zou je dan een kledingstuk met meerdere foto’s kiezen zodat je een goed beeld hebt van wat je koopt, of eerder een item met enkel één foto?

Trek zoveel mogelijk foto’s om je kledij er te doen uitspringen. Foto’s waar je de kledij draagt zijn het beste. Zorg ook voor de volgende foto’s:

 • Aan-foto
 • Voorkant
 • Achterkant
 • Close-up
 • Het label
 • Extra details
 • Evt. een stockfoto van het model

Een omschrijving die werkt

Het is wat moeilijker om te omschrijven wat je precies verkoopt, maar dit is hoe mensen jouw product net vinden.

Geef het product een titel, hierin vermeld je de juiste maat en het merk. Alle belangrijke details voeg je hier ook aan toe: bv. H&M Divided Gele cropped sweater XS.

Zoek het kledingstuk op op Google en lees de omschrijving van het merk zelf. Voeg je eigen mening er aan toe: Waar heb je het gekocht? Waarom doe je het weg? Heb je het veel gedragen? Van welk materiaal is het gemaakt? Zijn er enkele foutjes aan het product? Wat was de originele aankoopprijs?

Verkoop op het juiste tijdstip

Een bikini verkopen in de winter is wat moeilijker dan in de zomer. Zorg ervoor dat je de juiste producten op het juiste moment online zet om het meeste te kunnen verkopen.

Klantendienst

Eenmaal je kledij verkoopt, zorg je ervoor dat je klanten van alles op de hoogte zijn. Als ze vragen hebben, probeer ze zo snel mogelijk te beantwoorden. Stuur hen een bericht wanneer het evt. langer duurt om het pakketje naar de post te brengen, stuur hen de tracking code, …

Rekening houden met de kosten

Sommige websites vragen een commissie op de verkopen, maar denk ook aan de verzendingskosten die aan een verkoop gepaard gaan. Misschien heb je ook enveloppen of dozen nodig?

Tijd om die 300 euro uit je kleerkast te halen! Mij is het alvast gelukt om kledingstukken te verkopen via Vinted en United Wardrobe.

Waar verkoop jij jouw kledij?
Laat een reactie na met je profiel

-C

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Een reactie op “Geld verdienen door je kleding online te verkopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s