After anna todd boek recensie

After #1 Hier begint alles – Anna Todd (audio)boek recensie

Bij het testen van Audible zocht ik, rarara, een leuk boek. Het moest iets zijn waar ik relaxed naartoe kon luisteren terwijl ik het huishouden doe. Tussen de voorgestelde boeken stond After #1 Hier begint alles. Ik had enkel eens de trailer van de film gezien op Instagram. Het leek me een zoetsappige tienerroman, perfect!

Waarover gaat het boek?

De achttienjarige Tessa vertrekt naar de universiteit, daarbij laat ze haar lieve vriend thuis achter. Tessa is een keurig meisje, ze houdt van structuur en planning. Haar schoolcarrière is voor haar uiterst belangrijk. Op de universiteit krijgt ze een kamergenote Steph, ze ziet er volledig anders uit dan haar en heeft geen nood aan structuur en planning. Dankzij haar ontmoet Tessa Hardin. Een jongen die volstaat met tattoos en piercings, daarnaast is hij erg ongemanierd. Zonder dat Tessa het doorheeft, ziet ze Hardin méér en méér. Zijn aanwezigheid doet iets met haar, zal ze kiezen voor haar lieve vriend of voor Hardin?

Wat waren mijn verwachtingen van het boek?

Voor mij zag het er uit als een perfecte feelgood roman. Iets wat je graag leest, zonder een al te ingewikkelde verhaallijn.

Wat vind ik van het boek nu ik het gelezen heb?

Tijdens ik het boek aan het lezen was, kwam ik te weten dat dit verhaal ontstaan is als One Direction fanfictie. De vijf jongens die meedoen in het verhaal, representeren telkens een lid van de band. Maar dat merk je totaal niet tijdens het lezen.

Wat mij vooral ergerde zijn de ruzies en make-up sessies in het boek. Dat is letterlijk het enige wat ze doen. Tessa is zéér onzeker en dat maakt het na een tijdje langdradig.

Het laatste hoofdstuk is het beste van heel het boek. Het is een enorme plottwist. Als je al spoilers hebt gelezen weet je natuurlijk waar ik het over heb. Plots komt het duidelijk wat Hardin in Tessa ziet, hartverscheurend.

Wat mij vooral irriteert is dat het boek thema’s romantiseert zoals alcoholmisbruik en emotionele gewelddadige relaties. Het wordt gecategoriseerd als een Young Adult, is dit wat we de jeugd willen leren? Dat het oké is om verliefd te zijn op iemand die je uit een onbeschofte opmerking heeft? Is het echte liefde als iemand je dagenlang in de steek laat en dan plots terug opdaagt?

Dit is geen romantiek. Het enige wat ik lees (hoorde) was ruzie, seks, ruzie, seks, ruzie, seks, ruzie, ik zie Hardin nooit meer, ruzie, seks, seks, … Anna Todd zegt dat haar boek een echt verhaal toont, wel ik mag dan hopen dat Tessa de moed heeft om hem te verlaten in de komende drie boeken. Maar iets zegt mij dat dit zeker niet het geval is.

Als mensen mij vertellen dat dit boek net als ‘de eerste liefde herbeleven’ is, dan stel ik mezelf steeds meer vragen.

Mijn favoriete quote uit het boek

“I am a moth to his flame, and he never hesitates to burn me.” 

Zal ik het vervolg van de boeken lezen?

In de komende maanden zal ik het verhaal niet verder lezen. Ik heb geen zin om weer de ellendig lange twijfels van Tessa te moeten aanhoren. Ik wil wel sowieso de films zien. Maar de boeken lezen? Daar doe ik de moeite niet meer voor.

Ik denk dat mijn mening over dit ‘boek’ zeer duidelijk is.
Heb jij het al gelezen? Wat vond je ervan?

-Cassandra

Je kan het boek hier bestellen.

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s