de ontsterfelijken chloe benjamin recensie

De onsterfelijken – Chloe Benjamin recensie

Toen ik de cover van ‘de Onsterfelijken’ zag, werd ik verliefd. Dat is ook de reden dat ik het boek gelezen heb. I know, don’t judge a book by its cover. Maar zonder de cover, zou ik niet aan dit boek begonnen zijn én dat zou pas een schande zijn.

WAAROVER GAAT HET BOEK?

New York, 1969. De broers en zussen Gold gaan naar een helderziende die hun sterfdatum voorspelt. Dit heeft een sterke invloed op hoe ze hun leven zullen leiden. Simon gaat op de vlucht naar San Francisco, op zoek naar liefde in de jaren ’80. Samen met zijn zus Klara die illusionist wordt. Daniel, de oudste zoon, zoekt zekerheid als legerarts. En de oudste dochter Varya wordt wetenschapper, die de grens tussen wetenschap en onsterfelijkheid wilt breken.

WAT WAREN MIJN VERWACHTINGEN VAN HET BOEK?

Ik verwachte dat dit een dramatisch meeslepend boek zou zijn, waarbij ik geen connectie zou hebben met de vier personages. Want het is best wel veel om direct vier verschillende levensverhalen te volgen. Maar het leek me wel een interessant verhaal én eens wat anders dan dat ik normaal zou lezen.

De ontsterfelijken chloe benjamin recensie

WAT VIND IK VAN HET BOEK NU IK HET GELEZEN HEB?

Je volgt eigenlijk elk personage apart doorheen het boek tot hun sterfdatum. De verhalen lopen goed over naar het volgende personage, wat er ook voor zorgt dat je een goede feeling hebt met elk Gold-familielid.

Het boek leest zeer vlot, behalve het laatste hoofdstuk over Varya. Daar had ik het meeste moeite mee, ik denk dat het aan de wetenschappelijke termen lag, wat mij niet echt interesseerde.

MIJN FAVORIETE QUOTE UIT HET BOEK:

“I suppose I think we need God for the same reason we need art.” “Because it’s nice to look at?” “No.” Mira smiled. “Because it shows us what’s possible.” 

ZOU IK HET BOEK AANRADEN?

Natuurlijk zal ik het boek aanraden. Ik had nooit verwacht dat ik zo van het verhaal zou genieten, zoals ik nu heb gedaan. Prachtig!

Je kan het boek bestellen via deze link.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s