Op mijn boekenlijst | Must reads 2019

Het grootste nadeel van werken in een boekenwinkel? Mijn lijstje met mustreads blijft steeds groeien. Slecht voor de portemonnee, maar goed voor de ziel! De volgende boeken staan alvast op mijn lijstje.

Angie Thomas – Niet te stoppen

De zestienjarige Bri wil een van de grootste rappers ter wereld worden. Ze wil in de voetsporen van haar vader treden, een overleden raplegende. Haar moeder verliest haar werk, waardoor Bri’s eerste prioriteit overleven wordt.

Kate Mosse – Tijden van vuur

Carcasonne 1562: Minou ontvangt een brief terwijl ze in haar vaders boekenwinkel werkt. De brief bevat slechts zeven woorden: ‘Zij weet dat je in leven bent’. Voordat ze de brief kan ontcijferen, ontmoet ze Piet. Een jongeman met een eigen gevaarlijke missie, hij heeft Minou’s hulp nodig om la Cité te ontvluchten.

Religie zorgt voor meer verdeeldheid in Toulouse. Als een oud document dreigt boven te komen, raakt de Vrouwe van Puivert geobsedeerd met het document. Het bevat namelijk een geheim dat haar macht zou kunnen vernietigen.

Sophie Kinsella – Voor wat hoort wat

Fixie Farr leeft volgens haar vaders motto: ‘family first’. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met een vreemde genaamd Sebastian zijn laptop, schrijft hij een op een briefje de letters ‘IOU’. Sebastian regelt later een job voor Fixie haar vriendje Ryan, waardoor Fixie hem terug een gunst wilt verlenen. Het gaat van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Ze zal moeten kiezen tussen haar familie en het leven dat ze echt wilt. Durft ze voor zichzelf te kiezen?

Chloe Benjamin – De onsterfelijken

New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen hun sterfdatum te horen als kind. Het horen van hun sterfdatum verandert veel voor de kinderen. Allevier proberen ze hun lot te omzeilen: Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar liefde in San Francisco. Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd met de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Daniel wordt legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En Varya probeert de grens tussen wetenschap en onsterfelijkheid te kunnen breken.

Frédéric Beigbeder – Leven zonder einde

De vijftigjarige Frédéric wilt niet dood gaan of het zo lang mogelijk uit te stellen. Samen met zijn vriendin en twee dochtertjes gaat hij drie jaar lang bij allerlei artsen en wetenschappers ter wereld langs. Zij vertellen hem over genetische modificatie, laserbehandelingen en andere methodes die een langer leven mogelijk zouden kunnen maken. Met veel gevoel voor humor laat de schrijver de lezer kennismaken met een wetenschappelijke wereld waarin niets te gek lijkt.

Nico Valker – Cherry

Het opzienbarende debuut van een voormalig soldaat, drugsdealer en bankovervaller.

Cleveland, 2005. Een jongeman zit net op de universiteit wanneer hij Emily ontmoet. Ze houden van literatuur en xtc en worden verliefd op elkaar. Maar wanneer Emily naar New York moet verhuizen, besluit hij te stoppen met zijn studie en in het leger te gaan. Ze trouwen nog snel voor hij wordt uitgezonden naar Irak. Aldaar blijkt hij niet opgewassen tegen de bikkelharde realiteit en hij verliest zich met zijn medesoldaten in verboden
middelen: ze blowen, snuiven, nemen pijnstillers en kijken porno. En velen sterven. Bij terugkomst lijdt hij aan hevige ptss en hij raakt – samen met Emily – verslaafd aan heroïne. Ze proberen voor zover mogelijk een normaal leven te leiden, maar wanneer het geld opraakt, besluit de ex-oorlogsheld banken te gaan overvallen.

Cherry werd geschreven op een typemachine in de gevangenis. Het is een rauwe en schrijnende vertelling van een nieuwe, urgente
stem uit het hedendaagse verwarde Amerika.

John Carreyrou – Bloedfraude

“Wat wil jij later worden?’
Zonder te aarzelen antwoordde de zevenjarige Elizabeth Holmes:
“Miljardair.’
“Waarom geen president?’
“De president zal mij ten huwelijk vragen omdat ik straks miljarden
verdien.’

Op haar negentiende richtte Elizabeth de meest veelbelovende start-up van Silicon Valley op: Theranos. Haar revolutionaire idee was een nieuwe, snelle manier van bloedtesten, die de medische wereld op zijn kop zou zetten. Al in het eerste jaar haalde Holmes het ongekende bedrag van 45 miljoen dollar op en haar portret prijkte op alle businesskranten en -bladen. Extraordinary, werd het genoemd. Maar haar bedrijf bleek gebaseerd op leugens en vervalste testresultaten, en Holmes voerde een schrikbewind om haar moedwillige fraude te verhullen.

John Lanchester – De muur

Het schrikbeeld van Engeland: het land wordt langs de kustlijn omringd door een enorme muur. Waar eens golven op stranden sloegen bevindt zich nu een massieve, duizenden kilometers lange betonnen grens. Dag en nacht patrouilleren er mensen op de muur, jonge mannen en vrouwen met geweren en het bevel alle vreemdelingen buiten te houden.

Voor de achttienjarige Joseph Kavanagh is het de dagelijkse realiteit. Twee jaar van zijn leven moet hij, net als ieder ander, zijn plicht als verdediger vervullen. Iedere vluchteling die probeert binnen te dringen moet hij met geweld buitenhouden. Wie faalt wacht de dood, of wordt zelf naar zee verbannen.

De muur is een angstaanjagende en zeer realistische roman over migratie en klimaatverandering, overleven in barre tijden, de kloof tussen jong en oud, maar ook over het menselijke vermogen tot empathie en liefde tijdens fundamentele onzekerheid.

Pat Donnez – Het interview

Elisabeth Moriau, een wereldberoemde en schatrijke artieste, besluit om zich van de ene op de andere dag uit de openbaarheid terug te trekken. Op een wazige foto na, heeft in de afgelopen eeuw niemand iets van haar vernomen. Als kind al was Stephanie Hall door haar gefascineerd. Nu ze een gereputeerde journaliste is, wil ze de oude Elisabeth koste wat het kost strikken voor een interview. Ze is gedreven om te weten wat Moriau écht deed besluiten om destijds de wereld “achter zich dicht te trekken’. Na lang onderhandelen zwicht de artieste, onder de absolute voorwaarde dat het gesprek pas mag worden vrijgegeven na haar dood.

Momenteel ben ik al begonnen aan de Onsterfelijken van Chloe Benjamin. Ik denk er ook aan op een boek als audiobook te lezen, heb jij daar al ervaring mee? Welke van de bovenstaande boeken staan op jouw lijstje?

-Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

2 reacties op ‘Op mijn boekenlijst | Must reads 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s