De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson recensie

Ook al lees je geen non-fictie, ‘de edele kunst van not giving a fuck’ heb je ongetwijfeld al zien passeren. Het is bijna onmogelijk dat dit boek je niet aantrekt met zijn feloranje cover en grote zwarte letters.

Eindelijk heb ik de tijd genomen om het te lezen, dit is wat ik van het boek vindt.

WAAROVER GAAT HET BOEK?

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. 

WAT WAREN MIJN VERWACHTINGEN VAN HET BOEK?

De cover herken je uit duizenden, het boek wordt door vele ondernemers geprezen. Ik had dus wel het gevoel dat dit een topper zou zijn. Het is het boek voor alle zelfhulpboek-haters, dus ik dacht dat er wel wat satire in zou zitten.

Het ziet er uit als een heerlijk boek zonder flauwekul. Na het lezen zou ik het gevoel hebben dat het leven zo simpel is én gewoon altijd zal kunnen genieten.

De edele kunst van not giving a fuck mark manson recensie

WAT VIND IK VAN HET BOEK NU IK HET GELEZEN HEB?

De grove, humoristische schrijfstijl van de auteur zorgt ervoor dat je het boek in één ruk uitleest. Mark Manson leert je no fucks te geven en motiveert je om lekker je ding te doen. Het leven is kort genoeg, dus doe gewoon waar je zin in hebt.

Manson werkt met verhalen doorheen het boek, dit zorgt voor heel wat herkenbaarheid en ‘maar aleh zeg!’s tijdens het lezen. Ook al staat er op de achterflap dat dit een anti-zelfhulpboek is, is dit eigenlijk wel een zelfhulpboek. Maar ik had niet anders verwacht eigenlijk, dit boek is geweldig!

MIJN FAVORIETE QUOTE UIT HET BOEK:

The point isn’t to get away from the shit, the point is to find the shit you enjoy dealing with. 

WAT HEB IK GELEERD UIT HET BOEK?

Ik heb heel wat aantekeningen gemaakt tijdens het lezen van het boek, die ik nog jaren ga bijhouden. Wanneer ik eventjes niet meer weet wat te doen, ga ik het boek ook opnieuw lezen.

ZOU IK HET BOEK AANRADEN?

De edele kunst van not giving a f*ck is een mustread, een klassieker op het gebied van zelfhulp en motivatie boeken.

Je kan De edele kunst van not giving a f*ck via bol.com bestellen voor €20.99.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s