Caroline Kepnes You boek recensie

Een perverse thriller – You van Caroline Kepnes

Een vlot leesbare thriller, dat is ‘You’ van Caroline Kepnes. Deze pageturner lees je in een ruk uit. Hoe voorzichtig moet je zijn in het leven? Wie kan je allemaal vertrouwen? Het is niet de bedoeling dat we volledig paranoia worden, maar dit realistisch scenario doet je wel tweemaal nadenken.

Ik heb dit boek gelezen nadat ik de Netflix-serie heb gekeken.

WAAROVER GAAT HET BOEK?

Het verhaal volgt de jonge Guinevere Beck die een boekhandel binnenloopt waar Joe Goldberg werkt. Joe is direct zeker: deze vrouw wordt van mij.

Guinevere haar Facebook profiel staat openbaar en ze twittert aan een stuk door. Joe vindt alles wat hij moet weten op haar sociale media: haar droom is schrijver worden, haar bijnaam is Beck, hij weet waar ze woont en die avond gaat ze naar een bar in Brooklyn. De perfecte plek voor een ‘toevallige’ ontmoeting.

Guinevere denkt dat ze eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. Hij lijkt perfect; zijn smaak, zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij haar behandelt. Wat zij niet weet, is wie Joe in werkelijkheid is en wat hij doet om zijn prooi te beschermen…

WAT WAREN MIJN VERWACHTINGEN VAN HET BOEK?

Doordat ik de Netflix-serie al gezien had, wist ik precies waarover het ging. Ik vond deze zo goed, dat ik het verhaal opnieuw wou beleven.

WAT VIND IK VAN HET BOEK NU IK HET GELEZEN HEB?

Door het boek te lezen heb ik door wat voor een pervert brein Joe heeft. Zijn verwrongen geest brengt Beck en haar omgeving in gevaar.

Meestal heb je meer details in het boek, dan in de serie of film. Deze keer is er niet zo veel verschil. De Netflix-serie volgt het boek heel goed. Het enige verschil is dat Paco, de buurjongen, niet in het boek voorkomt.

Het is een echte pageturner. De verhaallijn zit goed in elkaar en er zijn geen saaie momenten doorheen het boek.

Caroline Kepnes You boek recensie

MIJN FAVORIETE QUOTE UIT HET BOEK:

“If people could handle their self-loathing, customer service would be smoother.”

Een zéér herkenbare quote!

ZOU IK HET BOEK AANRADEN?

Ik zou dit boek zeker aanraden. Als je de serie hebt gekeken en wat graag meer wilt lezen, is dit zeker een goed boek om mee te beginnen. Je kan je namelijk makkelijk in het verhaal plaatsen aangezien je er beelden aan kunt koppelen.

Je kan het boek hier bestellen.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s