Hoe vind ik ideeën voor goede content?

Content creatie is zeer makkelijk, eenmaal je door hebt hoe je inspiratie vindt, heb je snel een volledige lijst die je kan uitwerken.

Ideeën vind je overal om je heen. Bij alles wat je doet, hoort, leest en ziet, kunnen er ideeën in je opkomen. Eenmaal je het door hebt, word je vanzelf creatiever. Vergeet het natuurlijk niet op te schrijven.

Door boeken te lezen, films te kijken, reclame te zien of muziek te luisteren kan je nieuwe ideeën krijgen. Schrijf op wat je er over denkt, is het een bepaalde quote of beeld die je doet nadenken? Hoe kan je daarop inspelen? Wat kan jij daarover vertellen? Zo creëer je nieuwe ideeën voor toekomstige content.

Denk breder dan je eigen onderwerp. Je kan een foodblog hebben, maar ook over interieur en het huishouden bloggen. Je lezers zullen daar ook interesse in hebben en zo is het makkelijker voor jou om nieuwe content te creëren.

Ideeën komen vanzelf als je let op je omgeving. Schrijf alles op in een notitieboekje of noteer het in een app, Je kan niet altijd alles onthouden, ook al denk je van wel. Schrijf alles op waarvan je denkt dat het je kan helpen om content te creëren.

Hoe krijg je inspiratie voor goede content?

  • Kijk om je heen
  • Analyseer series, films, muziek, foto’s, quote’s en gesprekken
  • Maak steeds notities, je vergeet sneller dan je denkt

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s