The Power of Habit Charles Duhigg EBook

Currently Reading

Voor een blog die over boeken gaat, is het standaard dat ik ook de boeken deel die ik nu lees (Ik deel ze vooral omdat er waarschijnlijk maar binnen een maand reviews zullen komen en ik anders niets online kan zetten, maar bon). Ik ben overlaatst overgestapt op het lezen van e-books. Iets wat ik altijd afzweerde om te doen.

Want welke echte boekenliefhebber leest nu via een verlicht scherm? Iedereen sleurt toch liever dikke boeken mee overal waar je naartoe gaat? Zeker als je geen plaats meer hebt in je tas of al veel boeken meesleurt voor school/werk. Plus als je niet zeker weet wat lezen kan je er twee in je tas stoppen, of drie, of vier. En dan heb je nog eens de Flow die je wilt lezen en ook nog meeneemt. Niets beter dan een zere rug na een lange dag.

Precies om die redenen lees ik nu dus boeken via mijn tablet (die ik kreeg van mijn allerliefste vriendje), het werd te lastig om boeken mee te sjouwen op de trein, want dat is de plaats waar ik altijd probeer te lezen. Waarom ook niet? Ik zit er toch anders 20 minuten nutteloos te scrollen op social media.

Ik zou nog uren kunnen doorgaan met tokkelen, want eenmaal ik aan mijn spraakwaterval (of moet ik typwaterval schrijven?) begin kan dat een eeuwigheid duren. Deze boeken lees ik dus momenteel.

The Power of Habit Charles Duhigg EBook

The Power of Habit by Charles Duhigg

Een non-fictie boek die cases afwisselt met wetenschappelijke praat. Ik ben erg geïnteresseerd in het gedrag van mensen (misschien moest ik psychologie gaan studeren?), vooral omdat ik dit wil toepassen in Marketing. Door non-fictie boeken te lezen leer je heel veel bij en kun je dat later toepassen in het dagelijkse leven. Dit boek heeft me al enkele interessante verhalen gebracht, maar wanneer ze over de hersenen praten versta ik er niet altijd alles van. Dit boek stond op ‘3 boeken die ik wil lezen’-lijstje.

Why Not Me? Mindy Kaling EBook

Why Not Me? by Mindy Kaling

Mindy Kaling is echt mijn held. Als je snel wil kennismaken met haar, kijk the Mindy Project. Mindy is een comédienne, actrice en schrijver die mij altijd aan het lachen brengt. Dit boek stond al lang op mijn lijstje en ik ben er een tijdje geleden mee begonnen (omdat ik even geen zin had in wetenschappelijke praat uit het bovenste boek) en ik wil gewoon niet dat het boek eindigt. Ze verteld verhalen over haar jeugd en volwassen leven in een humoristische toon. Je kan het boek niet wegleggen zonder een lach op je gezicht, dat is letterlijk onmogelijk.

Dit boek heeft me ook de inspiratie gegeven om eigenlijk ‘lekker mijzelf’ te zijn bij het bloggen. Ik probeer niet meer zo stijf te schrijven, want dat ben ik niet en alles vloeit er nu sneller uit (de woorden).

Deze twee boeken lees ik momenteel, ik zal er geen derde meer in mengen want anders zou dat te veel zijn. Als jij nog gelijkaardige boeken weet als deze titels, mag je het mij laten weten in een reactie!

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s