Dromen voor de volgende vijf jaar pixabay

5 dromen voor de toekomst

Als twintiger veranderd er veel op een heel erg korte tijd. Vriendinnen die gaan samenwonen met hun vriend, mijn zus en haar vriend die een eigen huis gekocht en verbouwd hebben, een vriendin die een andere bacheloropleiding uitprobeert, mijn vriend zijn nieuw werk, … Heel veel om over na te denken, wat erop neerkomt dat ik steeds meer en meer ga dromen over de toekomst. Ik (dag)droom heel vaak over de volgende 5 dingen.

Werken

Het klinkt misschien wat saaier, maar ik verlang om te gaan werken. De voornaamste reden is omdat ik dan geld kan verdienen waardoor ik écht kan beginnen aan mijn toekomst. Momenteel volg ik de opleiding Marketing en Social Media Consultant, maar ik heb onlangs ook mijn diploma Grafisch Vormgeving behaald. Het liefst zou ik dan ook werk vinden in de creatieve sector, ik kan erover blijven denken. Ik zit wekelijks al verschillende vacatures te bekijken op vdab.be, het is al zo erg!

Samenwonen

Een heel erg logische stap in het leven. Ik kan niet wachten om Pablootje te zien rondlopen in ons huisje. Er wordt soms op mijn hond gebabysit door mijn moeder en mijn zus, maar ik voel me toch altijd schuldig als ik hem moet achterlaten. Het lijkt me echt zo leuk om ’s avonds thuis te komen en Chokri en Pablo samen in de zetel te zien zitten. Ik merk ook dat ik het steeds leuker vind om het huishouden te doen, don’t tell my mom ‘cause she’s doing a great job, ik vind het leuk dat alles weer netjes op z’n plaats staat voordat ik terug aan mijn dag begin. Het enig puntje dat ik haat: de afwas, maar laten we hopen op een vaatwas later!

Natuurlijk wil ik ook samenwonen met mijn vriend omdat ik hem enorm graag zie en ik dus niet kan wachten om aan onze toekomst te beginnen. Maar eerst nog studeren natuurlijk!

Een eigen boek

Dit is iets waar ik sinds kort steeds meer aan zit te denken. Ik zou graag mijn eigen boek met illustraties willen publiceren. Waarover het gaat? Geen idee. Welke illustraties? Geen idee. Ik wil gewoon kunnen zeggen dat ik mijn eigen boek heb uitgebracht. Een leuk extraatje: het creatieve proces errond.

Mijn eigen merk

Een heel lange tijd stond dit onder het kopje ‘een eigen webshop’, maar ik was overlaatst aan het denken dat dit niet precies moest. Ik kan bijvoorbeeld ook een merk creëren die ik laat verkopen door andere webshops/winkels. Wat zou ik willen verkopen dan? Ik denk eraan om zelf geïllustreerde stationery cards, posters, schriftjes, accessoires te verkopen. Een voorbeeld daarvan zijn de ‘a Paris way of life’-kaartjes. Helaas heb ik momenteel geen budget om dit direct te verwezenlijken, maar ik blijf wel verder illustreren en wie weet komt het er wel van in de toekomst.

Mooie reizen maken

Afgelopen zomer zaten we in Hammamet, Tunesië. Bij terugkomst kon ik niet stoppen met denken wat de volgende bestemming zou zijn. Er staan heel wat mooie plekken op ons lijstje, ik hoop er in de komende jaren veel van te zien.

Ik kan eigenlijk nog veel meer dromen neerpennen, maar ik zal het bij deze vijf laten. Enkele van deze dromen zullen volgens mij wel verwezenlijkt worden. Maar de andere? Ik kan maar dromen en er naartoe werken!

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

3 reacties op ‘5 dromen voor de toekomst

  1. Waar heb je je opleiding grafische vormgeving gedaan? 🙂 Mijn droom is eigenlijk om ooit voor mezelf te beginnen. Maar ik heb er nog niet echt de ballen voor en de financiën :p

    1. Ik ben eerst begonnen met de bachelor Digital Design and Development, maar dat lag me niet volledig. Dus ik heb in een halfjaar tijd een thuiscursus grafische vormgeving gedaan bij het centrum voor afstandsonderwijs. Zelfstandig worden is ook echt een droom van mij, maar ik heb er (momenteel) de ballen en de financiën ook niet voor, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s