Koffiebonen_quote_coffee_gedachten

De magie in je leven terugvinden

Overlaatst zag ik de onderstaande quote passeren op Facebook. Het deed me denken over hoe het leven voorbij vliegt, zonder dat we genoeg appreciëren wat we hebben. Hoe we vergeten dat de magie in kleine dingen zit. Het is voor ons gewoon koffie, geen brouwsel gemaakt van magische bonen. Net zoals we geen iglo in een kast hebben, maar een diepvries.

Don’t let anyone tell you that fairytales aren’t real. I drink a potion made from magic beans everyday, and it brings me back to life.

We zijn alles zodanig gewoon dat we nauwelijks verwonderd zijn als er nieuwe dingen uitgevonden worden. De nieuwe uitvinding krijgt dan zijn ‘five minutes of fame’ en we verlangen al weer naar wat nieuws.

Om echt volledig te kunnen genieten van het leven, moet je leven in het nu en gelukkig worden van de kleine dingen.

Omdat ik dit zelf niet genoeg doe, heb ik besloten om een appreciatie-lijstje te beginnen, waar ik wekelijks mijn geluksmomentjes in schrijf. Deze zal ik ook met jou delen, want ik denk dat elkaars geluk gedeeld moet kunnen worden en je er misschien ook zelf wat dingen uit kan halen (waar je niet persé aan denkt) die jou gelukkiger maken.

Ik weet al zeker dat de koffiebonen helemaal bovenaan mijn lijstje zullen staan, gevolgd door deze hypermoderne typemachine die mij verbind met de hele wereld. Gewoon dit schrijven en nadenken over hoe hoe ik het heb, maakt mij gelukkig. En dat is het doel van het leven toch? Gelukkig zijn.

Ik zou graag jou mening ook weten over dit onderwerp, aangezien het iets is wat mij enorm interesseert. Je moet daarvoor zeker niet dezelfde mening dragen als mij, laat het gewoon weten in de reacties!

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Een reactie op “De magie in je leven terugvinden

  1. Ja, goeie vraag: wat is geluk. Voor mij zou het toch meer zijn het ongelukkig zijn van de ander een plek geven in de samenleving, die het liefst op ramkoers naar geluk vaart. Een beetje hart. Die kop koffie schenken aan een ander, die niet in het mooie plaatje valt. En geruisloos ten onder gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s