Favoriete poëzie van michael faudet

Mijn favoriete gedichten uit ‘Dirty Pretty Things’

Michael Faudets boek Dirty Pretty Things was een boek waarvan ik een aantal gedichten gelezen had op Tumblr. voordat ik het kocht. Ik ben nooit fan geweest van poëzie, maar ik denk dat ik het eigenlijk gewoon niet begreep of geen moeite in wou stoppen. Toen ik begon aan het boek heeft het me dan ook aangenaam verrast. Daarom deel ik enkele van mijn favoriete korte gedichten uit Dirty Pretty Things.

Echo

I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time; another place.

Fate

I never truly believed in fate until your lips met mine en convinced me otherwise.

Fireworks

She had a mind like a box of fireworks and hands that played recklessly with matches.

In het boek Dirty Pretty Things kan je nog veel andere korte gedichten lezen, maar ook heel wat lange en zelf een aantal kortverhalen. Wanneer je zijn gedichten leest, denk je aan niets anders. Dat is wat mij zo aangenaam verraste bij het lezen van mijn eerste poëzieboek. Nooit had ik gedacht dat ik iemands anders gedachten zo mooi zou vinden dat ik er stil van ging worden. Het is net alsof hij jou verstaat, zonder dat je er ooit mee gesproken hebt.

Dirty Pretty Things is zeker een aanrader voor wie gedichten ook een kans wilt geven. Ik ben alvast opzoek naar de volgende die ik wil lezen. Heb jij een tip?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Een reactie op “Mijn favoriete gedichten uit ‘Dirty Pretty Things’

  1. Ik heb zelf ook geen groot fan van poëzie, maar ik schrijf het wel. Woorden waar je stil van wordt, dat is mooi ja. Omdat ze in een gebied zitten waar het stil is, kom je er niet zo snel tegenaan. Jammer natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s