Steal Like an Artist Boek Recensie Nederlands Austin Kleon

Steal like an artist – boek review

Steal like an artist is misschien wel het boek waar ik het meest benieuwd naar was zonder enig vermoeden te hebben waarover het boek ging. Ik was 12 jaar toen ik het voor het eerst vasthield in de winkel, maar ik kocht hem op dat moment niet. Dit jaar kreeg ik hem als kerstcadeau, daar ben ik heel blij om want dit is een boek die ik voor eeuwig kan lezen en herlezen.

Waarover gaat het boek?

Steal like an artist gaat over het creatieve proces en hoe je het kan vinden. In tien hoofdstukken geeft Austin Kleon tips over hoe het leven is als een kunstenaar. Het boek is geïllustreerd met tekeningen en citaten.

Wat waren mijn verwachtingen van het boek?

Ik had niet echt concrete verwachtingen, maar ik ging er wel van uit dat dit boek mij tips zou geven.

Wat vind ik van het boek nu ik het gelezen heb?

Ik las het boek elke dag toen ik op de trein zat. Ik wou dat mijn treinritjes langer duurden. Steal like an artist is een boek die mij inspireert en motiveert om mijn dromen na te jagen. Het leest heel erg vlot en het deed mij verlangen om het volgend hoofdstuk te lezen.

Mijn favoriete quote uit het boek:

“Draw the art you want to see, start the business you want to run, play the music you want to hear, write the books you want to read, build the products you want to use – do the work you want to see done.”

Wat heb ik geleerd uit het boek?

Hoofdstuk 2: je kunt al beginnen voordat je weet wie je bent.
Dit heeft mij geleerd dat ik niet altijd alles perfect moet weten en dat ik niet alles kan controleren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik begon met de voorbereidingen van June 14th Studio, terwijl ik daar normaal pas volgend jaar aan zou beginnen.

Ondertussen heb ik al de aard van de blog veranderd en ook de lay-out, want niets is perfect. Ook al ben ik nu blij met het concept, in de toekomst kan ik het nog steeds veranderen.

Zou ik het boek aanraden?

Het boek is visueel, grappig en interessant. Steal like an artist is zeker een aanrader voor alle creatievelingen die soms vast zitten, maar ook voor ‘normale’ mensen die creatiever willen zijn in hun dagelijkse leven.

Je kan het boek hier bestellen.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Een reactie op “Steal like an artist – boek review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s