Boeken om te lezen fictie non-fictie june14thstudio

3 boeken die ik wil lezen

Dit jaar wou ik elke maand een boek lezen, als een soort van serie-detox. Ik had elke avond wel een serie te kijken en ik raakte er een beetje op uitgekeken. Gelukkig zijn er enkele gedaan (Lees: 3 series die ik uitkeek), maar toch vind ik er steeds nieuwe. Maar daar gaat het nu dus niet om, ik wou 12 boeken lezen dit jaar. Ondertussen heb ik er al 4 gelezen, ik moet er dus nog 8 lezen om mijn belofte aan mezelf na te komen.

Ik heb dus net mijn boekenlijstje bekeken en heb er drie uitgepikt die ik zeker wil uitlezen voordat 2018 begint.

1. Younger door Pamela Redmon Satran

Dit is het boek waarop de gelijknamige serie Younger is gebaseerd. Nadat ik deze serie heb gebingewatched lijkt het me een leuk boek om te lezen. Zeker omdat Younger op een korte tijd mijn favoriete serie is geworden.

Het boek gaat over de 40-jarige Alice die gaat scheiden met haar man, terwijl haar dochter in Afrika zit. Alice besluit om terug aan het werk te gaan na een lange tijd huisvrouw te zijn. Maar ze word telkens weer opnieuw afgewezen door haar leeftijd. Haar vriendin Maggie helpt Alice een nieuw leven te geven, die van een 26-jarige..

2. Macht der gewoonte door Charles Duhigg

Dit is een non-fictieboek die uitlegt hoe onze gewoontes in elkaar zitten. Aan de hand van verhalen, geschiedenis en voorbeelden uit het bedrijfsleven, geeft Charles Duhigg inzichten over dit onderwerp.

3. The Circle door Dave Eggers

The Circle is een boek dat al meer dan een jaar op mijn verlanglijst staat en eindelijk ga ik het lezen. Het gaat over een internetbedrijf die alle gegevens van zijn werknemers publiek wil maken om zo bekendheid en winst te verkrijgen. Natuurlijk zal het op een gegeven moment allemaal te veel worden..

Dit zijn de boeken die ik heb gekozen! Twee fictieboeken en één non-fictieboek. De laatste twee zullen volgens mij het meest verrassend zijn, Younger is eerder een opwarmertje om terug in het boeken-lezen te komen.

Heb jij deze boeken al gelezen?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

4 reacties op ‘3 boeken die ik wil lezen

  1. […] De serie gaat over Liza Miller, een veertiger die zich voordoet als een 26-jarige. Ze zocht namelijk terug werk, maar haar job interviewers vonden haar eigenlijk allemaal te oud om als assistent aan de slag te gaan. Tot haar beste vriendin Maggie op het idee kwam dat ze best wel als 26-jarige door het leven kon gaan. De serie is op het gelijknamig boek van Pamela Redmond Satran, het eerste boek op mijn leeslijst voor de komende maanden. […]

  2. […] Een non-fictie boek die cases afwisselt met wetenschappelijke praat. Ik ben erg geïnteresseerd in het gedrag van mensen (misschien moest ik psychologie gaan studeren?), vooral omdat ik dit wil toepassen in Marketing. Door non-fictie boeken te lezen leer je heel veel bij en kun je dat later toepassen in het dagelijkse leven. Dit boek heeft me al enkele interessante verhalen gebracht, maar wanneer ze over de hersenen praten versta ik er niet altijd alles van. Dit boek stond op ‘3 boeken die ik wil lezen’-lijstje. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s