Zentangle ice cream june14thstudio how to wat en hoe

Zentangle: wat is het en hoe doe je het?

Zentangle, het is iets waarvan ik de term onlangs pas leerde. Ik ging langs bij de Standaard Boekhandel en was verrast door het aantal boeken dat ze hebben over dit onderwerp. Ik vond dat het er leuk uit zag en besloot er wat meer over op te zoeken.

Wat is zentangle?

Zentangle is een manier van tekenen waarbij je gestructureerde patronen maakt en zo mooie tekeningen maakt. Het zijn meestal simpele patronen die je herhaalt, het zou er ook moeten voor zorgen dat je relaxed bent en stress wegwerkt. Het helpt je ook met mindfulness en paniekaanvallen. Meer info kan je vinden op zentangle.com.

Hoe doe je het?

Het is heel makkelijk, je tekent figuurtjes en je maakt er patronen van. Met de simpelste patronen kan je al mooie tekeningen uitwerken. Ik heb het bovenstaand ijshoorntje getekend en dan gevuld met verschillende zentangle patronen. Kijk gerust ook op Pinterest voor inspiratie, daar vond ik ook de mijne.

Wat vind ik er van?

Zentangle uitoefenen maakt mij rustig, ik zit volledig in het moment en kan alles van mij af zetten. Tegelijkertijd maak ik dan ook nog leuke tekeningen. Perfect dus!

Had jij al van Zentangle gehoord?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

3 reacties op ‘Zentangle: wat is het en hoe doe je het?

  1. Hé leuk! Ik had er al een keer van gehoord maar wist nog niet echt wat het inhield. Vroeger deed ik dit eigenlijk heel vaak (zonder dat ik dus wist dat het zo heet :p).

  2. Ja dat ken ik wel. Op Pinterest kom je vaak goeie dingen tegen. Maar ik heb het beeld zelf wat losgelaten. Ik teken veel in kleurboeken. Veel zijn er veel te oppervlakkig. Wat heel jammer is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s