Schrijven in je dagboek - june14thstudio.com

Een time-out dagje nemen

Soms heb je een dag nodig om tijd te spenderen aan jezelf, uit te rusten en volledig relaxed te zijn. Lekker genieten en er de volgende dag er terug tegenaan kunnen! Met de volgende tips neem jij een perfect ‘time-out’-dagje.

Schrijven in je dagboek - june14thstudio.com

1. Schrijf alles wat in je opkomt

Neem een notitieboek erbij en noteer al je gedachten. Het voelt goed om alles neer te pennen en je hersenen wat tijd te geven om tot rust te komen. Schrijf tot dat je tot rust bent gekomen.

2. Ruim op

Niets is chaotischer dan een chaotische werkplek. Wanneer alles netjes is opgeruimd zal je veel makkelijker kunnen verderwerken de volgende dag. Of als je jouw bagage van de vakantie van vorige week nog steeds niet hebt uitgepakt, is dit nu het perfecte moment om dat te doen. A clean house equals a clean mind!

3. Sport

Trek je loopschoenen aan en ga een blokje lopen. Of neem je hond/kat/hamster mee op wandeldate.

4. Neem een bad/douche

Na het lopen/wandelen is een bad of douche altijd welkom. Leg jezelf extra in de watten door een maskertje aan te doen, je nagels te knippen en te lakken. Wanneer je een bad neemt, gebruik dan die ene lush-bath bomb die je graag ruikt en zet wat kaarsjes rondom je.

5. Relax

Voor een ‘time-out’-dagje heb je al aardig veel gedaan, dus nu is het perfecte moment om eventjes ‘niets’ te doen. Brand wat kaarsjes, leg een playlist op en lees een tijdschrift of boek in de zetel. Nog wat lekkere hapjes erbij en het is een perfecte afsluiter van de dag!

Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen. Je moet voor jezelf soms een ‘time-out’-dagje nemen, omdat we vaak overwerken en zo stress bezorgen. Onthoud dat je primaire investering jezelf is en je me-time verdiend.

Hopelijk helpen deze tips wat. Heb je zelf ook nog tips? Laat het in een reactie weten!

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s