5 Musthaves voor bloggers

Bloggen, het is een vak apart, maar enorm leuk om te doen. Ik maak veel tijd voor mijn blog en merk dat het handig is om sommige dingen bij de hand te hebben. Vandaag deel ik wat mijn 5 musthaves zijn voor elke (startende) blog.

Een laptop/desktop

Het allereerste dat je zeker nodig hebt bij het opstarten van een blog, is een laptop of desktop pc. Je hebt deze nodig om je blog aan te maken op Blogger of WordPress, artikels te schrijven, foto’s te bewerken, research te doen, je website delen op social media, … Je kan dit ook eventueel doen met je smartphone, maar dat lijkt me niet heel erg handig.

Een camera

Een mooie blog heeft mooie heldere foto’s. Deze trek je best met een camera dat scherp trekt. De dag van vandaag kan je ook hele mooie foto’s maken met een smartphone, dus dit kan ook zeker. Daarnaast helpen foto’s ook bij de branding van je blog en kun je ze ook gebruiken op Instagram. De camera die ik gebruik is een Canon 1300D spiegelreflexcamera.

Hama 63 Statief review

Een statief

Een goed statief kan je fotografie zoveel beter maken. Bij mij is het grootste probleem dat ik beweeg bij het trekken van foto’s, daardoor zit er soms troebel in mijn foto’s en kan ik ze niet gebruiken. Alle foto’s die ik met behulp van mij statief trek, daarentegen, zijn altijd heel erg scherp. Daarnaast is een statief ook super handig voor het trekken van flatlays, dit zijn foto’s van bovenaanzicht. Ideaal voor Instagram.

Ikzelf heb het Hama Star 63 statief waarover ik eerder al een review schreef.

Fotobewerkingsprogramma

Een fotobewerkingsprogramma is handig voor correcties met licht. Dit hoeft niet persé Photoshop te zijn, met het standaard fotobewerkingsprogramma van Apple kun je ook al goede correcties maken. Daarnaast is Picmonkey ook een populair gratis programma. Voor collages en dergelijke, raad ik de website Canva aan. Deze site heeft enorm veel mogelijkheden en is ook gratis.

IMG_5148

Notitieboekjes

Dit is optioneel, maar ik vind het enorm handig om ideeën voor artikels of to-do lists te noteren in een notitieboekje. Deze neem ik dan overal mee, ik schrijf er ook regelmatig nieuwe ideeën in of dingen die relevant kunnen zijn voor mijn website. Een notitie-app gebruiken op je smartphone kan een alternatief zijn voor wie niet altijd dat extra gewicht bij zich wil dragen. Over mijn planner/agenda schreef ik ook al eerder in 5 dingen die succesvolle mensen doen voor het slapengaan, maar het is zeker een aanrader om alles wat je doet bij te houden of in te plannen.

Welke spullen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

–Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s