YouTube thumbnails trends

In de afgelopen 8 jaar kan ik met volle zekerheid zeggen dat ik wel elke dag YouTube heb bezocht. Ik heb dan ook alle evoluties van hun design van dichtbij meegemaakt. Wat mij vooral opvalt is dat, sinds de opkomst van de YouTube creators, er een grote evolutie is ontstaan in de thumbnails.

Voor wie niet weet wat een thumbnail is: een thumbnail is een momentopname uit de video die als ‘cover’ wordt gebruikt op YouTube. Het is een voorstelling van wat je in die video kan verwachten. Meestal staat er ook beschrijvende tekst op de afbeelding.

Als je zelf ook een content creator bent op YouTube, wil je natuurlijk ook leuke thumbnails maken. In dit artikel zal ik een aantal trends delen die ik heb opgemerkt in de afgelopen maanden, ideaal om ideeën op te doen!

De juiste afmetingen

Maar eerst en vooral is het belangrijk dat je de juiste afmetingen gebruikt voor je thumbnail. De resolutie ervoor moet 1280 x 720 pixels zijn, met een minimale breedte van 640px. Het bestand mag niet groter zijn dan 2MB en moet een .JPG, .GIF, .BMP of .PNG zijn qua bestandsindeling.

Script fonts + sans serif fonts

YOUTUBE THUMBNAIL IDEA FOR TRAVEL VLOGS

Wat ik heel vaak zie is het bovenstaande, handgeschreven en schreefloze lettertypes. Dit past perfect bij travel vlogs, dag in het leven, kunst video’s, get ready with me, etc.

All caps + rechthoek

Francesca M. Healy (2)

Dit is echt heel simpel maar het ziet er ook effectief goed uit. Schrijf je tekst in hoofdletters, zet ze in een kleur. Voeg een rechthoek eronder toe en zet deze ook in een kleur. Zo simpel is het! Het is wel belangrijk dat de kleuren niet vloeken met elkaar en dat de tekst nog steeds leesbaar is. Ideaal voor food, beauty en style video’s, maar eigenlijk is dit design erg universeel. Het is geschikt voor praktisch elke video doordat je veel variaties erop kunt maken.

Categoriseren

YouTube thumbnail ideas (1)

Wat ook een leuk idee is, is je video’s categoriseren. Bovenaan de thumbnail wordt er dan vermeld welke soort video het is. Volgens mij is dit ook erg handig voor je kijkers om video’s terug te vinden op je kanaal.

Ik heb nog een laatste tip voor wie nog steeds geen idee heeft wat te maken als thumbnail. Gebruik Canva: dit is een site waarbij je makkelijk je eigen ontwerpen kan maken, maar je hebt ook een enorme keuze aan voorgemaakte (gratis) templates. Super handig! Ik zal in de toekomst ook nog een artikel plaatsen met een how-to voor Canva!

Welke thumbnails ontwerp jij? Ben je geïnteresseerd in hoe je een YouTube thumbnail of channel art kan maken?

Laat het me weten hieronder!

–Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s