5 dingen die succesvolle mensen doen voor het slapengaan

Succesvol zijn kan verschillende betekenissen hebben, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: hard werken. Als je niet hard werkt om je dromen waar te maken, zullen ze nooit verwezenlijken (of zeker niet zo snel). Dus als je verandering wilt in je leven, moeten er aanpassingen moeten gemaakt worden. Hier zijn enkele dingen die ik toepas voor het slapengaan, om elke dag een klein stapje dichter te komen bij mijn dromen.

IMG_4744

Werkplaats opruimen

Er is niets lastiger dan werken aan een overvol bureau. Wanneer alles opgeruimd is, ben je veel rustiger tijdens het werken en moet je niet denken aan waar je dat ene blad precies hebt gelegd. Pluspunt: Je vindt alles sneller terug, waardoor je meer tijd hebt om aan je eigen werk te besteden.

Tijd inplannen voor rust

Dit kan klinken als een paradox, maar tijd inplannen voor rust is ook nodig indien je niet overwerkt wilt geraken. Hoe graag je ook bezig bent je plannen te verwezenlijken, op een bepaald tijdstip is het beter dat je stopt voor de dag. Die tijd kan je dan invullen door je hobby uit te oefenen, te sporten, een bad te nemen, .. Genoeg opties!

IMG_5141

Een to-do list maken

Dit is voor mij wat het best werkt. Ik schrijf dagelijks alles op wat ik wil gedaan hebben voor de volgende dag, zo ga ik met een leeg hoofd gaan slapen en herinner ik mij alles terug de volgende morgen. Een extra tip is om te noteren wat belangrijk is en wat minder belangrijk is, zo heb je een goed overzicht van wat er nog gedaan moet worden.

Daarnaast is een bullet journal ook een leuke manier van noteren voor wie wat creatiever wilt omgaan met zijn to-do list. Ikzelf vind het niet zo handig om maandelijks een hele nieuwe lay-out te tekenen, maar ik heb de principes wel toegepast in mijn eigen agenda, wat me brengt tot het volgende punt.

IMG_5153

Een agenda/planner aanvullen

Vroeger (tijdens de middelbare school) kon ik totaal niet werken met agenda’s en vond het ook nutteloos. Waarom moet ik het noteren wat ik zal doen die dag als ik het toch gewoon kan op mij af laten komen en kan kiezen waar ik zin in heb? Wel, omdat je dan waarschijnlijk de hele dag netflix zult kijken. Mijn agenda is heilig, ik wil hem overal meenemen zodat ik een goed overzicht heb van wat er gedaan moet worden.

Daarnaast is een digitale agenda ook goede oplossing voor wie niet zo graag hetzelfde boekje dagelijks meesleurt. Deze kan je dan synchroniseren met je smartphone zodat je altijd op de hoogte bent van je wat je precies moet doen die dag.

Terug denken over de dag

Er is niets beter dan terug te denken aan de leuke dingen die je die dag hebt meegemaakt, schrijf ze op in een schriftje en leg het op je nachtkastje. Zo vergeet je het nooit. Niet zo een schrijver? Maak een tekening van wat je die dag gezien hebt, ik kan je garanderen dat het resultaat echt leuk zal zijn. Als je dit doet voor het slapengaan, word je vanzelf rustig en val je sneller in slaap.

Voilà! Dit zijn de dingen die ik dagelijks toepas. Het helpt me om mijn tijd beter in te plannen en zo meer taken uit te voeren die mij dichter bij mijn doelen brengen.

Welke van deze tips pas jij (ook) toe?

– Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

3 reacties op ‘5 dingen die succesvolle mensen doen voor het slapengaan

  1. Mijn agenda en to-do lijstjes zijn ook heilig haha! Ik kan echt niet zonder. Rust nemen vind ik ook erg belangrijk 🙂 ik geloof ook dat je creativiteit wordt gestimuleerd als je je hoofd even helemaal leeg maakt en laat rusten (bijvoorbeeld onder de douch of wanneer je yoga doet)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s