DIY gepersonaliseerd cadeau met gerecycleerde CD’s

Vandaag deel ik een ‘Do It Yourself’ met oude CD’s. Ik was mijn bureau aan het opruimen toen ik een stapel CD’s terugvond die bij mijn oude cursussen behoorden. Ik wou deze niet zomaar wegsmijten want ik ben een hamsteraar op dat vlak, dus ze belandden op mijn knutseltafel tot ik op het idee kwam om ze als decoratie te gebruiken.

IMG_4821

Ik heb de CD’s geschilderd en dan leuke motieven in gekerfd. Ik heb er ook één verpakt en cadeau gedaan aan mijn vriend. Dus dit kan ook een leuk gepersonaliseerd cadeau zijn voor moederdag, vaderdag, een geboorte, nieuwjaar, … Daarnaast is het ook erg makkelijk te maken, ideaal voor een knutselnamiddag met je kinderen of voor in de knutselles op school.

Wat heb je nodig?

 • CD’s
 • Zwarte verf
 • Dreft
 • Verfpotje
 • Waterpot
 • Een penseel
 • Schroevendraaier
 • Tandenstokers
 • Eventueel een haardroger.

IMG_4829

Hoe begin ik er aan?

 1. Meng de zwarte verf met wat dreft.
 2. Verf de CD volledig, ik had twee lagen nodig tot dat het goed dekte. Om het wachten te versnellen gebruikte ik een haardroger om de verf te doen drogen.
 3. Maak een ruwe schets van het woord of tekening dat je wilt maken met de schroevendraaier.
 4. Met de tandenstokers werk je de tekening af.
 5. OPTIE: plaats de CD in een doorzichtig CD-hoesje en verpak het als cadeau.

Dat is het! Makkelijk toch? De reden dat ik een schroevendraaier gebruik om een ruwe schets te maken, is omdat het naar mijn gevoel heel wat makkelijker gaat om de tekening af te werken met de tandenstokers. Hoe meer dreft je gebruikt, hoe makkelijker de verf dan ook wegglijdt.

Hieronder kan je nog eens een progress-video vinden, speelt deze niet af? Je kan het filmpje ook vinden op mijn YouTube-kanaal.

DIYRecycledCD

Wil je deze DIY houden voor later? Pin dan de bovenstaande foto, zo vind je hem snel terug. Ik zou ook heel graag jou resultaat zien, post een foto op instagram en tag @june14thstudio zodat ik het snel kan vinden.

Zou jij deze DIY ook maken? Laat het me weten in de reacties hieronder.

— Cassandra

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s