#Girlboss, het boek dat inspireert

#Girbloss van Sophia Amoruso stond al meer dan twee jaar op mijn verlanglijstje, maar doordat ik niet altijd tijd had om boeken te lezen kocht ik het niet. Mijn voornemen voor 2017 was meer boeken lezen en met dat deze al lang op mij zat te wachten, was het geen moeilijke keuze om een eerste boek uit de lijst te kiezen.

Ik lees normaal altijd een boek voor het slapengaan, maar met dit boek kon ik helemaal niet slapen! Het gaf me enorm veel inspiratie waardoor ik wakker lag met vele ideeën. Dit boek was precies wat ik nodig had om verder te werken aan mijn dromen en daarom vind ik het ook een sterke aanrader.

Het boek #Girlboss van Sophia Amoruso recensie review

Waarover gaat het boek?

Dit boek gaat over Sophio Amoruso en de opstart van haar bedrijf Nasty Gal. Het is een soort van ‘biografie meets motivatie’-boek. Sophia verteld over haar leven voor de eBay-winkel ontstond, hoe hard werk onmisbaar is voor succes en waarom je hart volgen een goede zaak is. Daarnaast is het boek aangevuld met citaten, illustraties, interviews met andere #Girlbosses.

Wat waren mijn verwachtingen van het boek?

Ik verwachtte dat het boek heel erg op fashion gericht was, met tips over wat je het best aandoet voor een sollicitatiegesprek, hoe ze haar collecties voorbereidt, hoe het design-proces in elkaar zit,… Maar het boek gaat over iets heel anders, veel beter dan mijn verwachtingen.

Recensie van het boek Girlboss geschreven door Sophia Amoruso

Wat vind ik van het boek nu ik het gelezen heb?

Zoals ik eerder al vertelde, ik kon niet slapen door dit boek doordat het me steeds opnieuw motiveerde om mij dromen na te jagen. Dit is een boek die ik zeker opnieuw zou lezen als ik in een motivatie-dipje zit. Ik hou enorm veel van dit boek en ik denk dat ik zeker niet de enige ben. #Girlboss heeft een hele nieuwe groep creatieven gecreëerd en ik ben heel erg blij dat ik een deel ben van de #Girlboss-beweging ben.

Mijn favoriete quote uit het boek:

“You create the world, blink by blink. It is entirely yours to discover and yours to create.”

Wat heb ik geleerd uit het boek?

Dit boek heeft mij geleerd dat falen menselijk is, zolang je terug opstaat en het opnieuw probeert. De schrik voor het falen is voor mij verdwenen door het geloven in mijn eigen succesverhaal.

Boek Girlboss door Sophia Amoruso van Nasty Gal

Zou ik het boek aanraden?

Ik zou #Girlboss zeker aanraden aan iedereen die nog dat duwtje in de rug nodig heeft om aan hun dromen te beginnen. Het boek is vlotjes te lezen en geeft heel veel nuttige inzichten.

Je kan het boek hier bestellen.

Heb jij het al gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

– Cassandra

Foto’s door Chokri Lidersa

Gepubliceerd door

Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Een reactie op “#Girlboss, het boek dat inspireert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s